Elektrisch fietsen? Lees hier waarom dit een goede keuze is

Het fietsen wordt steeds populairder en dat is maar goed ook. Hoewel het makkelijk is om de auto naar het werk te nemen zeer makkelijk is, wordt het fietsen ook steeds makkelijker. Inderdaad, het elektrisch fietsen. Elektrisch fietsen heeft verschillende voordelen en men wordt zich steeds bewuster van het feit dat elektrisch fietsen net zo makkelijk is als het autorijden zelf. In deze blog wordt de elektrische fiets onder de loep genomen en worden de voordelen van elektrisch rijden gegeven.

Elektrische fiets 

De naam zegt het al. Een elektrische fiets is niet te vergelijken met een normale fiets. Hoewel het principe hetzelfde blijft. Je moet trappen om vooruit te komen. Het verschil tussen een normale fiets en een elektrische fiets is dat de elektrische fiets een motortje heeft. Deze motor geeft trapondersteuning. Je hoeft dus minder hard te trappen om vooruit te komen. Ideaal toch? Je verplaatst je makkelijker en sneller, zonder dat je gebruik hoeft te maken van de auto. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen. Fiets je met je kinderen? Dan kan je ook gebruik maken van de elektrische bakfiets. De kinderen nemen plaats in de bak en je hoeft je minimaal in te spannen om vooruit te komen met de bakfiets. De bakfiets beschikt over een sterkere motor, die het nog makkelijker maakt om vooruit te komen.

Een groot deel van de Nederlandse bevolking woont binnen een straal van 20 kilometer van het werk. Het is dus makkelijk om op de elektrische fiets te stappen en naar het werk te fietsen.

De voordelen van elektrisch fietsen

Het elektrisch fietsen heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat de fiets het meeste werk doet. Je hoeft je dus minimaal in te spannen om vooruit te komen. Je bereikt vrij makkelijk het maximale snelheid, wat gemiddeld 25 kilometer per uur is. Ook is het elektrisch fietsen duurzamer dan het autorijden. De CO2 uitstoot is gemiddeld 25 keer zo klein als die van een auto en dit kan zelfs oplopen tot 40 keer zo klein.

Los van het feit dat elektrisch fietsen duurzamer is, neemt de fiets ook minder ruimte in beslag. Een automobilist neemt gemiddeld 8 keer zo veel ruimte in beslag als een elektrische fietsgebruiker. Tevens is het parkeren van een elektrische fiets een stuk makkelijker en neemt het minder ruimte in beslag. Hierdoor verplaats je je snel en neem je minimale ruimte in beslag onderweg.

Een elektrische fiets aanschaffen

Ik heb mijn elektrische fiets aangeschaft op de website van fietsvoordeelshop. Via de website heb ik een testrit gereserveerd en alles was naar wens. De website beschikt over een ruim assortiment aan elektrische fietsen en het is zeker een aanrader om gebruik te maken van een elektrische fiets.

Berichten gemaakt 11

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven