5 nieuwe elektrische vervoersmiddelen

We rijden steeds meer elektrisch. En dan heb ik het niet alleen over de elektrische auto, want tegenwoordig zijn er tal van vervoersopties die elektrisch zijn. Sommige zullen je verbazen. Deze elektriche voertuigen vindt je tegenwoordig op de weg!

1. Elektrische scooters

Wist je dat het geluid van een langsrijdende brandstof scooter een van de meest storende geluiden in de stad is, en een grote bron van geluidsoverlast? Het is de grootste reden waarom ik zo blij ben met de komst van de elektrische motorscooter. Iedere grote scooter gigant biedt tegenwoordig wel elektrische merken aan. Wilde je als tiener dolgraag een vespa sprint mat grijs? Dan kan je daar nu ook een elektrisch model van vinden.

2. Elektrische step

Steeds vaker zie je hem voorbij zoeven: de elektrische step (e-step). Het voordeel van een step is het kleine formaat: ook met weinig ruimte kun je hem makkelijk opbergen. Een e-step kan ook met het openbaar vervoer makkelijk worden meegenomen. Wil je snel van A naar B reizen? Dan kun je voor een step kiezen met een hoge topsnelheid. Steppen is dus al lang niet meer alleen voor kinderen!

3. Elektrische fiets

Minder nieuw is de elektrische fiets. Maar er verschijnen wel steeds meer aanbieders en de fietsen blijven ontwikkelen. De accuduur wordt steeds langer, en de batterij steeds lichter. Bij de nieuwste fietsen zie je vaak niet eens meer aan de fiets dat deze elektrisch is. Een elektrische fiets maakt het mogelijk langere afstanden naar je werk op de fiets te doen. En daardoor blijf je ook met een zittende kantoorbaan fit.

4. Elektrische hoverboard

Je zult misschien wat vreemd opkijken als je dit apparaat voor het eerst door de stad ziet gaan. Dat vervoer niet alleen praktisch maar ook gewoon leuk moet zijn bewijst het hoverboard. Het hoverboard wordt bestuurt door met je lichaam te balanceren. Hoe groter het hoverboard, hoe makkelijker deze is te besturen. Met een groot model kun je ook op ruige ondergronden rijden, zelfs gras en gruis.

5. Onewheel

Voor de echte avonturier is er tenslotte de onewheel. Alleen voor reizigers die wel van een uitdaging houden. Met een onewheel heb je het gevoel alsof je surft over het wegdek. Het is een eenwieler die je met je lichaam bestuurt. Je balans zorgt ervoor of je voor- of achteruit gaat. Je kunt rijden over de straat, maar ook gras en onverwarde wegen. Dit geeft een extra gevoel van vrijheid. 

Zo zie je maar: elektrisch rijden heeft de toekomst! Dat is niet alleen een stuk schoner, maar ook een stuk stiller.

Berichten gemaakt 11

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven