Een zomerse fietstocht

Het is steeds populairder om níet met het vliegtuig op vakantie te gaan naar exotische oorden maar in de buurt te blijven en zelfs de auto te laten voor wat het is. Maar hoe kom je dan van A naar B, denk je misschien? Nou heel simpel: met de fiets. Dat is hét vervoersmiddel van deze zomer. Lekker in beweging en je geniet veel meer van je reis, die wordt echt onderdeel van de vakantie. Afhankelijk van waar je fietst, kom je allerlei prachtige landschappen tegen. We gaan deze zomer dus op fietsvakantie. In deze blog vertel ik je hoe je dat aanpakt. Lees je mee?

Op vakantie, eigen land of daarbuiten

Door de huidige wereldsituatie vinden veel mensen reizen nog spannend. En dus gaan ze deze zomer liever niet te ver van huis. Gelukkig kan een fietsvakantie prima in eigen land en omstreken. Reis van noord naar zuid, fiets langs bekende steden en leer Nederland kennen zoals je het nooit eerder kende. Geniet van de weides, windmolens en, natuurlijk in de zomermaanden, het zonnetje. Wil je jezelf nog extra uitdagen? Ga dan de grens over. Lukt het jouw om in een beperkte tijd helemaal naar Parijs te rijden bijvoorbeeld? Deze zomer kom je erachter.

Wat heb je allemaal nodig?

Goed, als je op fietsvakantie gaat, heb je wat extra spullen nodig. Zo kan je geen koffer mee en moet je kleding in een rugzak of fietstassen bewaren. Dit betekent dat je kritisch moet kijken naar alles wat je inpakt. Een fiets kopen, is ook niet onbelangrijk, anders kom je natuurlijk helemaal nergens. Daarnaast moet je een keuze maken of je in hotelletjes wilt slapen of de kampeerder uit gaat hangen. In geval van dat laatste heb je natuurlijk ook kampeerspullen nodig. Als je lang fietst kan dat ook zeer gaan doen aan je onderstel. Overweeg daarom ook om naast een herenfiets kopen ook te gaan voor een fietsbroek. Zo kan je zadelpijn voorkomen.

Geniet van de vakantie

Oh ja en je moet natuurlijk ook niet vergeten om te genieten van je vakantie en echt vakantie te vieren. Kies daarom een mooie route uit, en strijk zo nu en dan neer op een terrasje. Las ook om de paar dagen ene rustdag in en geniet op die dagen van de omgeving waar je op dat moment bent, kom lekker tot rust en voor je het weet, wil je nooit meer op een ander soort vakantie gaan.

Berichten gemaakt 11

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven